Un pitestean a ales o cale inedita sa lupte cu sistemul: a dat in judecata Parlamentul Romaniei, considerandu-i vinovati pe toti parlamentarii pentru prabusirea economiei, degradarea societatii si toate relele cu care se confrunta neamul romanesc!
Gheorghe Stan a dat in judecata Parlamentul Romaniei, considerandu-l vinovat de starea actuala a natiunii si de faptul ca sistemul se indreapta spre faliment, amenintand continuitatea si identitatea nationala a romanilor. Demersul sau nu a fost insa suficient de argumentat in fata magistratilor, care nu i-au dat castig de cauza. Actiunea pitesteanului a fost respinsa, la Curtea de Apel Pitesti, chiar de la cel de-al doilea termen de judecata!
De altfel, Gheorghe Stan nu era sigur ca va castiga procesul, dar a mentionat ca nu acesta era scopul sau, ci intentiona doar sa traga un semnal de alarma pentru a schimba ceva. „Putorile incompetente” trebuie schimbate, scria Gheorghe Stan
„Parlamentul Romaniei nu a dorit sa ma bage in seama”
„In ceea ce priveste Cererea de chemare in judecata formulata impotriva Parlamentului Romaniei, cu permisiunea dumneavoastra, avand in vedere ca prezenta constituie informatie de presa, pentru a fi accesibila tuturor categoriilor sociale, explic: 1. Eu, un simplu cetatean roman, afectat direct de problemele deosebit de grave cu care noi toti ne confruntam zi de zi, generate de impotenta, indiferenta, inconstienta sau rea vointa alesilor nostri, am decis sa analizez, sa identific si sa prezent la un nivel accesibil tuturor categoriilor sociale masuri concrete, cuantificabile si foarte usor de pus in practica pentru solutionarea acestor probleme (majoritatea). 2. Parlamentul Romaniei, organul reprezentativ suprem al Romaniei, la inceput nici nu a dorit sa ma bage in seama.
Mai mult, conform raspunsului indirect oferit initial de catre Consiliul Legislativ, organul de specialitate al acestei institutii, se deduce faptul ca este foarte bine ca romanii sa ramana prosti, sa moara, sa devina hoti, criminali, si asa mai departe. Au realizat „gafa” si au incercat sa remedieze situatia prin intermediul unui al doilea raspuns.
Legat de senzatia pe care am simtit-o in relatia cu reprezentantii acestei institutii pe acest aspect, a fost una de trufie, de ingamfare, de a tot stiutori, in conditiile in care „cativa” nu cunosteau nici macar semnificatia termenului „preambul”. Dar de ce aceasta situatie? Pentru ca in opinia mea, doreau si doresc sa-si pastreze anumite avantaje (o iluzie extrem de periculoasa), si asta indiferent de pretul pe care majoritatea covarsitoare a romanilor trebuie sa-l plateasca, si se bazau, sau mai corect spus se bazeaza, pe statutul lor si pe anumite avantaje generate de statutul in cauza. Tind sa cred ca se considera intangibili, cel putin o parte dintre ei „Ne-ati votat, aia e! N-ai ce sa mai faci! Votul oamenilor e sfant sau suprem”, parca asa se exprimase „cineva”… 3.
„Procurori corupti, judecatori corupti”
(…) In situatia acesta intervine o alta institutie creata si finantata tot de catre oameni pentru a solutiona, printre altele, si astfel de situatii. Dar ce se intampla daca, ipotetic, institutia care are calitate de parat intervine voalat, prin parghiile de care dispune, pentru a influenta deciziile celeilalte institutii? Practic vorbim de situatia ipotetica in care sistemul creat si finantat de catre om actioneaza impotriva acestuia. La aceasta situatie ipotetica, cu permisiunea dumneavoastra, mai adug cateva exemple concrete: Sefa DIICOT, adica sefa Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, cea care trebuia sa investigheze mafia, sub impulsul realizarii de bunastare individuala sau de grup, a devenit mafia; Judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, cel mai inalt forum de justitie din Romania, este acuzat de trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat; Procurori corupti, judecatori corupti, politisti corupti, politicieni corupti, medici corupti, directori corupti etc.(….)Vrem, nu vrem, ne place sau nu ne place, sistemul actual pur si simplu nu mai face fata nevoilor oamenilor, altfel spus, sistemul actual se indreapta cu pasi mari, repezi si foarte siguri spre „faliment”. Gheorghe Stan” (sursa foto: glasul.info)
(Gabriel Constantinescu)